magyar zászló Klub hírek angol zászló

 

Kiemelt Támogatónk lett a Wallis British Motors

Létrehozva: 2020-08-26

Tisztelt Klubtársak!

Örömmel tájékoztathatlak benneteket, hogy hosszú távú együttműködési megállapodás született a Magyar Jaguar Club és a Wallis British Motors Kft. között. Mint ismeretes, 2020.április 1-től a Jaguar és Land Rover márkák vezérképviseletének jogát a Wallis British Motors Kft. nyerte el Magyarországon.

Júliusban személyesen találkoztam Jakab Zsolt marketingigazgató úrral és Csvórics Gabriella marketing menedzserrel hölggyel. Jó hangulatú megbeszélésünkön arról állapodtunk meg, hogy kölcsönösen segítjük, támogatjuk egymást.

Ezúton tájékoztatlak Benneteket, hogy az új Land Rover márkakereskedés és márkaszerviz, a Wallis British Motors Kft. (röviden WBM Kft., 1095 Budapest, Máriássy út 5.) a következő kedvezményeket ajánlja a klubtagoknak:

- Új Jaguar vagy Land Rover gépkocsi vásárlása esetén 10% kedvezmény a hivatalos listaárakból (kivéve a Jaguar XE és XF modellek esetében, ahol a sajátos árazási politika miatt 6% a kedvezmény).

- Szervizszolgáltatás esetén 10% kedvezmény a munka- és anyagdíjakból egyaránt.

Új (vagy használt) gépkocsi vásárlásával kapcsolatban Vancsó Gábor értékesítési vezetőt (vancso.gabor@britishmotors.hu), szervizeléssel kapcsolatban pedig Horváth Krisztiánt, a szerviz vezetőjét (horvath.krisztian@britishmotors.hu) kell keresni.

- A vezérképviselet megjelenésével a rendezvényeinket is támogatja. Már a szeptemberi veszprémi éves nagytalálkozónkra is fog érkezni egy nagyon szép Jaguar XE. Ezt tesztvezetésen a klubtársaknak lehetőségük lesz a rendezvény ideje alatt kipróbálni.

- A Jaguar, Land Rover márkakereskedés hirdetés megjelentetésével támogatni fogja az év végén megjelenő Évkönyvünket, amelyet a klub tagjai ingyen fognak megkapni év végi rendezvényünkön, ahol a klub fennállásának 25 éves jubileumát fogjuk ünnepelni.

Arról is megállapodtunk, hogy a Facebookon kölcsönösen meg fogunk osztani tartalmakat, ezzel is jobban informálva klubtársainkat és a Jaguar iránt érdeklődőket.

Nagy optimizmussal tekintek együttműködésünkre a Wallis British Motors-szal, s ezúton köszönöm a klubunk tagsága nevében is a vezérképviselet menedzsmentjének segítőkészségét, kedvességét és támogatását.

Jaguaros üdvözlettel:

Gulya Péter
elnök

Írás, ami rólunk szól.

Létrehozva: 2018-11-28

Tisztelt Klubtársak!

Ismét megjelent egy cikk rólunk a szeptemberi JEC magazinban, amelyben 20.000 előfizető olvashat a XI. KOMÁROMI JAGUAR TALÁLKOZÓRÓL.

Mint eddig mindig, klubunk társelnöke, Győrfi György rendezte ezt a rendezvényt, amelyen hagyományainkhoz híven most is minden Jaguar rajongó részt vehetett. Így eljött hozzánk az X-type facebook-csoport több tagja és sok nem klubtag, veterán Jaguart birtokló rajongó is.

Jó társaságban, szép napos időben, vidáman telt a napunk.

Kellemes hétvégét kívánok!

Jaguaros üdvözlettel:

Gulya Péter
elnök

Magyarok a nemzetközi Jaguar találkozón Ausztria szívében.

Létrehozva: 2018-11-28

Tisztelt Klubtársak !

Ismét egy történelmi lépést hajtottunk végre !

Felkértük barátunkat-klubtársunkat, Vámos-Hegyi Attilát, hogy foglalja írásba azokat az élményeket, amiket együtt éltünk át Ausztriában a nemzetközi Jaguar találkozón. Egy másik barátunkat, Györfi Györgyöt, pedig arra kértük meg, hogy járjon közben az anyaklubnál, hogy a cikk megjelenhessen a JEC weboldalán. A két Úriember erőfeszítéseit siker koronázta, és a történelemben először egy a mi klubunkról szóló írás megjelent a Jaguar Enthusiasts Club weboldalán !

https://jec.org.uk/news/2018/internationaljaguarmeeting

Ezúton szeretném a klub tagsága nevében megköszönni Attila és Gyuri fáradozását.
Az élménybeszámoló magyar változatát lentebb olvashatjátok teljes terjedelmében.

Kellemes időtöltést kívánok az olvasáshoz!

Jaguaros üdvözlettel:
Gulya Péter


Magyarok a nemzetközi Jaguar találkozón Ausztria szívében.

A Jaguarclub Austria (JEC-Austria és JDCA) 2018. szeptember 13-16. között rendezte meg nemzetközi Jaguar találkozóját, amelyen 5 közép-európai ország klubjainak képviseletében (Ausztria, Svájc, Csehország, Németország és Magyarország) 56 autó vett részt.

A Magyar Jaguar Clubot ezúttal 11 Nagymacska (közöttük öt regisztrált oldtimer: Mark IX, 420G, XJ6 S1, XJ6 S3, XJ12 S3) és 22 Jaguar-kedvelő képviselte, ezzel a harmadik legnépesebb csapatot alkottuk az osztrákokat és a cseheket követően. A külföldről érkezők, így a csehek és a magyarok egy része is kihasználta a szép őszi időt, és korábban érkezve már felfedezéseket tett Ausztria hegyei között. A túra bázisa a festői szépségű Waidhofenben, az Ybbs folyó partján lévő kastélyszállóban volt, ahol a résztvevők többsége 3 éjszakát töltött. A közös program szeptember 13-án, csütörtökön este vacsorával kezdődött, amelyen megízlelhettük az osztrák konyha finomságait.

A három csoportra osztott résztvevők pénteken reggel innen indultak az un. „Eisenstrasse” útvonalán Speyr városába. Az osztrák szervezők a túra során ugyanis arra is gondoltak, hogy ne csak a szokásos útvonalakon, hanem csodás természeti tájakon átvezető, nem sokak által ismert panoráma utakon élvezzük az autózás örömeit. A három konvoj negyedóránként indult és az egykor vas és acél szállítására kiépített útvonalon egy óra alatt ért Speyr városába. Ott az egykori Puch gyárból lett modern, automatizált és erősen specializálódott BMW motorgyár megtekintése és természetesen a szép kisváros felfedezése következett.

A magyar csoport számára legérdekesebb program szombaton zajlott, amikor Mariazellbe látogattunk el. Mariazell a külföldön is jól ismert magyar bíboros érsek, Mindszenty József emlékhelye, akit a kommunizmus üldöztetéseit követően, bécsi emigrációjában bekövetkezett halálakor az itteni bazilikában temettek el 1975-ben. Sírja a kommunista ellenes magyarok búcsújáró helyévé vált, hiszen személye az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc egyik jelképe volt.

Mariazell vallásos kisugárzása a Jaguarok érkezését követően hamar megérintett bennünket, mert a bazilika papja megszentelte és megáldotta a parkolóban álló autóinkat és utasaikat is. Ezeket a lélekemelő perceket követően egy remek ebédünk volt, majd megtekintettük az eredetileg XIV. századi kegytemplomot és a város központját. A szállodához vezető visszautat egy megállás szakította meg, ahol snack, üdítők és különleges kézműves sörök várták a túra résztvevőit.

Végül a waidhofeni gálavacsora koronázta meg az autós programokat, mert remek hangulatú társalgás alakult ki az 5 nemzet fiai között. A vasárnapi hazaút Magyarországra mindenki számára problémamentesen zajlott, így Macskáink remekül teljesítették az útvonalat.

Örömmel állapítottuk meg, hogy a néhány évvel ezelőtti magyar kezdeményezés virágzik, hiszen évente egyre több országból és egyre bővülő létszámmal szerveznek a közép-európai nemzeti JEC szövetségek sikeres nemzetközi találkozókat, ezáltal is jobban megismerve egymást és elmélyítve a Jaguar márka iránti elkötelezettségünket.

Vámos-Hegyi Attila

Gulya Péter klub elnök sorai a "The Art of Performance" rendezvényről, I-Pace

Létrehozva: 2018-10-04

Tisztelt Klubtársak !

A vasárnapi napon nagy élményben volt részem a Jaguar képviselet jóvoltából.
Meghívást kaptam Ördög Ibolyától - a ki kedvenc autómárkánk marketingigazgatója - arra, hogy Magyarországon elsők között kipróbálhassam a Jaguar első teljesen elektromos autóját, az I-Pace-t.

A képviselet a Velencei tó partjára invitálta meg az érdeklődőket. A program elnevezése: The Art of Performance Tour. Szinte az összes Jaguar típust ki lehetett próbálni előzetes regisztráció alapján.
A rendezvény profi lebonyolításával az OpeNova rendezvényszervező cég volt megbízva, akik már számunkra is bizonyitottak, ők bonyolították le profi módon a Clubunk 2017-es évzáró rendezvényét.
Szívesen ajánlom őket figyelmetekbe: www.openova.hu / Patuzzi Mónika, 06-30-5774724 /

Az I-Pace -szel megkerültem a Velencei tavat úgy, hogy az M7-es autópályára is felgurultam. Elmondhatom, hogy a Jaguar ismét egy korszakalkotót készített. Olyat, amiért mi Jaguarosok RAJONGHATUNK.
A vágy egy olyan tárgya ez az autó, ami sok autógyárnak egyszer sem sikerült. A Jaguarnak a története során már négyszer is…

A sort az 1948-ban bemutatott XK120-as kezdte, mi korának legyorsabb sportautója volt, 120 mph-ra volt képes.

Azután következett a E-Type 1961-ben. Az E-Type-ot a repülőgépiparból érkezett tervező zseni, Malcolm Sayer tervezte.
Az autó csodaszép volt, olyannyira, hogy Enzo Ferrari az nyilatkozta, hogy az E-type a világ legszebb autója.

1992-ben megszületett az akkori kor leggyorsabb autója az XJ220-as, ami már 220 mph-el szárnyalt.
Itt szeretném megemlíteni annak a két mérmöknek a nevét akik megálmodták és létrehozták: Jim Randle és Keith Helfet.

Elérkeztünk 2018-ba az I-Pace-hez, amit a Jaguar mostani fődesignere Ian Callum álmodott meg.

Ez az autó sportos, elegáns, gazdaságos, és ami a legfontosabb: van stílusa, kisugárzása! Amikor bele ül a sofőr, akkor egy eddig nem látott világ tárul ki elé.
Egy űrhajószerű, modern belső, ami mégis árasztja az eleganciát és a luxust. A Jaguar első osztályú anyagokat használ az utastérben, szinte minden börrel van borítva, még az ajtó felső könyöklő része is.
Ami nekem nagyon tetszett: van ismét fa az utastérben! Igaz, hogy csak az utas előtt három tenyérnyi felületen, de mégis csak van. Nem úgy, mint az E-Pace-ben.

A menetteljesítménye lenyűgöző. A 400 LE öt másodperc alatt gyorsítja fel az autót 100km/h-ra. Az elektromos motorok mind a négy kerekét hajtják, ezért úgy tapad az útra, mint egy gokart.
Hihetetlenül sabilan veszi a gyors kanyarokat. Mindez azért lehetséges, mert az akkumulátorok az utascella alatt lettek elhelyezve, így autó súlypontja nagyon alacsonyra került.
Szinte versenyautószerű a vezetési élménye az autónak, közben valójában egy luxuslimuzinról van szó.
Nem véletlen az, hogy a Jaguar egy külön versenysorozatot hozott létre az I-Pace számára; Jaguar I-PACE eTROPHY.
Az utastér remekül van hangszigetelve, az elektromos motorok nem adnak hangot, ezért nagyon csendesen suhan autópálya tempóban, és afölött is :-)

Összegezve az élményeimet: örömmel újságolhatom, hogy a Jaguar ismét egy olyan autót alktott amiért RAJONGHATUNK !

A klubunk neve is erre utal: Jaguar Enthusasts Club - Jaguar Rajongók Clubja

Üdvözlettel:

Gulya Péter
elnök

Kalocsa 2018

Létrehozva: 2018-10-04

Júniusi találkozónk során Kalocsa és Hajós nevezetességeit kerestük fel.

23-án szombaton indult a csoportos vezetett látogatás Kalocsán az érseki múzeumba, barokk könyvtárba, és a székesegyházba, innen kigördültünk a meszesi Duna-partra egy jóízű piknikre, majd indultunk tovább Hajósra, ahol először a közeli híres pincefaluba mentünk, majd a nemrég felújított, volt érseki vadászkastélyt látogattuk meg tárlatvezetéssel,

Akik Kalocsán maradtak, vasárnap a reptéren élvezhették a vitorlázó repülést Vozár Szabolcs klubtársunk jóvoltából, illetve hazaindulás előtt még megnézhették a Paprika Múzeumot.

A szervezésben igen nagy részt vállalt Juhász Judit (új klubtagunk Tim Zoltán felesége), köszönet érte.

JEC magazin

Létrehozva: 2017-12-17

Örömmel számolhatok be arról, hogy a decemberi JEC magazinban ismét egy terjedelmes írás jelent meg rólunk.

Győrfi György klubtársunk írása a Hungaroring Classic rendezvényről mesél, ahol számunkra egy varázslatos, mesevilág elevenedett meg. Élőben testközelből láthattuk és halhattuk az 1960-70-80-as évek legendás versenyautóit. Amiket a gazdáik versenytempóban vezettek. Olyan érzés volt mintha a visszarepültünk volna az időben 40-50 évet.

Mivel a szervezőktől meghívást kapott a klub ezért a szombati napon kiállítottunk 12 gyönyörű Jaguart, amiket a több ezer résztvevő megcsodálhatott.

A szervezőktől úgy értesültünk, hogy jövőre 2018-ban is el látogat hazánkba ez a fantasztikus rendezvény. S akkor mi is ott leszünk ismét !
Gulya Péter

Évzáró rendezvény az Auto Palace Budánál

Létrehozva: 2017-11-25

Tisztelt Klubtársak !

Szeretnénk meghívni benneteket a Club évzáró rendezvényére, ami Magyarországi Jaguar márkaképviselet Budai központjában december 2.-án 17-órai kezdettel lesz.

Cím: Budapest, Budaörsi út 227,

Web: http://autopalacebuda.hu/


Szeretnénk emlékezetessé tenni ezt a rendezvényt, ezért egy különlegesen színvonalas programot állítottunk össze, aminek az összes költségét a Magyar Jaguar Club viseli, a támogatóinknak köszönhetően! Szeretettel várunk minden klubtagot és családját.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött, aki részt szeretne venni, arra kérjük, hogy legkésőbb november 24-ig írásban jelezze a weboldalunkon keresztül: http://jaguarclub.hu/jelrend.php.

Ez egy különleges alkalom lesz, mert a klub 21 éves történetében most először tarjuk az évzáró rendezvényünket az AutoPalace Budában.

Az est programja a következő:
-fogadás
-megnyitó beszédek
-klasszikus fuvola négyeseket játszó TRAVERATA együttes mini koncertje
-diavetítéses élménybeszámoló az idén szeptemberben lezajlott Csehországi nemzetközi Jaguar találkozóról
-tombola sorsolás azok között akik november 30-ig befizették a tagsági díjat
-állófogadás

A rendezvény ideje alatt italokat és snack ételeket biztosítunk a résztvevőknek.
A jókedv mindennél fontosabb!
Szeretnénk, hogy az évzáró klubrendezvényünkön igazán ünnepi hangulat legyen, ezért egy kis játékkal kedveskednénk Nektek.

Azok között, akik november 30-ig átutalják a klub számlájára a jövő évi tagdíjat, kisorsolunk három Jaguaros meglepetés ajándékot !!!

Parkolás: a kereskedés mellett lévő üres területen

Várjuk jelentkezéseteket!

Jaguaros üdvözlettel:

Gulya Péter
elnök

Meghívó a X. Komáromi Jaguar Találkozóra

Létrehozva: 2017-05-10

Ismét egy mérföldkőhöz értünk a klubunk történetében!

Győrfi György klubtársunk és barátunk a családja segítségével immár X. alkalommal szervezi meg a Komáromi Jaguar Találkozót.

A most elkészült plakáttal erre a jubileumi rendezvényre szeretnénk benneteket invitálni. A plakátot nagy méretben megnézhetitek a 'Programok' menüpontnál.

A programról részletes információt Győrfi Gyuritól személyesen kaphattok a +36-30-4384017-es telefonszámon.

Kellemes napot kívánok!

Gulya Péter

A klubunk angliai magazinjában ismét megjelent egy írás rólunk !

Létrehozva: 2017-05-10

Győrfi György, klubunk társelnöke írta a cikket, ami a januári gokartozásunkról szól. Ekkor rendeztük meg ugyanis a IV. Magyar Jaguar Club Gokart kupát.

Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az angol klubmagazin szerkesztői rendszeresen nagy terjedelmet szentelnek programjaink bemutatására.

Jaguaros üdvözlettel:
Gulya Péter

Oldtimer Show

Létrehozva: 2017-05-10

Kedves oldtimer jármű tulajdonosok!

Idén is van lehetőség az Oldtimer Show-ra szép veterán járművel érkezni és így díjmentesen belépni a rendezvényre. Azok az OT rendszámmal rendelkező (vagy a muzeális minősítésnek mindenben megfelelő normál rendszámú) autók és II. világháború előtti motorok vehetnek részt az Oldtimer Találkozón, akik fotóval regisztrálják a járművüket. Jelentkezési határidő: 2017. április 1.

A kiállításra a jelentkezési határidő március 15-én lejárt, oda sajnos már nem lehet jelentkezni. Örömmel jelenhetem, hogy minden eddiginél több külföldi gyűjtő járművét lehet majd megcsodálni idén a Vasúttörténeti Parkban.

A mozdony körfűtőházakban kiállított járművek szépségét a zsűri fogja értékelni. A díjazottak nem mindennapi ereklyével gazdagíthatják majd trófeagyűjteményüket. Ezen kívül a kiállításra beválogatott járművek mindegyike rézből készült hűtődísz plakettet is kap ajándékba.

A rendezvényről további információk, fotók és videók itt: www.oldtimershow.hu

Kérem, küldje tovább ismerőseinek az Oldtimer Show hírlevelét és posztolja a Facebookra a rendezvény kreatívjait.

Megérkezett a vadonatúj Jaguar F-Pace!

Létrehozva: 2017-05-10

Ünnepélyes keretek között mutatkozott be a vadonatúj Jaguar F-PACE modell a márka ügyfeleinek és VIP vendégeinek. A zártkörű eseményen az F-PACE leleplezését követően a Virtuózok hazai klasszikus zenei tehetségkutató műsor első szériájának dobogósai adtak koncertet. Az érdeklődők Laczkó Endre márkaigazgató bemutatójából azt is megtudhatták többek között, hogy az újdonság mind külső megjelenésében, mind műszaki tartalmában arra hivatott, hogy a Jaguar márkától már megszokott sportosságot, dinamizmust és luxust ötvözze a kimagasló terepképességekkel. Az új modell számtalan izgalmas újdonsággal és műszaki megoldással igyekszik a vezetési élményt és a biztonságos célba érkezést szavatolni használóinak, miközben akár szélsőséges körülmények között is megállja a helyét. Az F-PACE vezető tervezője, Ian Column ígérete szerint ez az újdonság fel fogja forgatni a crossover kategóriát világszerte. A bemutatón látottak alapján bizton állíthatjuk, hogy itthon erre minden esélye megvan.

Főtámogató

Magyar Jaguar Club

Támogatóink

Aligvárom Webáruház

FER-VILL Kft.

Filep Diesel Szerviz

Ilona Apartmanház

INOX Technology Kft.

L-Tender Consulting Kft.

M és M Kft.

Prandovszki Tibor

Pagát Gold Zrt.

Softholding Kft.

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft.

Tölgyfa Ingatlaniroda

TRAVERATA

Wallis

Partnereink

Nemsemmi.hu webáruház

Pagát Gold Zrt.

Softholding Kft.

Tarziciusz Autós Iskola

Tepyart Airbrush Kft.

CÍMÜNK

Magyarország 8600 Siófok, Rózsa utca 23.

Telefon: +36 20 369 0672

Adószám: 18160965-1-14

E-mail: