magyar zászló Jaguar Mark VIII angol zászló

Történeti áttekintés

Jaguar Mark VIII

Jaguar Mark VIII (1956-1958)

A Jaguar Mark VIII egy felső kategóriás négyajtós szedán volt, melyet a cég az 1956-os London Motor Show-n mutatott be.

Az autó a 10 láb (3,05 m) tengelytávot az elődjétől, a Mark VII-től örökölte, és külsőleg is nagyon hasonlított a korábbi modellre. Ugyanakkor a belső felszereltség fényűzőbb lett a Mark VII-hez képest. Vizuálisan a modellek közötti megkülönböztetést segíti a megváltozott hűtőrács, a ködlámpák pozíciója (melyek lejjebb kerültek közvetlenül a lökhárító fölé) és a nagyobb hátsó lámpák, valamint a legnyilvánvalóbb különbség a hajlított króm szegély csík végül az övvonalon, amely lehetővé tette, hogy a modellt két színűre fessék gyárilag.

Ezen kívül a hátsó kerekek jobban kilátszottak a kisebb sárvédő betét révén, valamint megjelent az egy darabból álló enyhén ívelt szélvédő, míg a korábbi a Mark VII két síküvegből álló szélvédőt viselt.

A Mark VIII örökölte elődjétől a 3442 cc soros hathengeres motort is, amelyen a két évvel korábban megjelent Jaguar XK140-el is osztozott. A Jaguar eme motorjának akkori választéka a hengerfejben különbözött, az "A" típusú fejjel 160 lóerőt, (119,3 kW); a "B" típusú fejjel 190 lóerőt (141,7 kW), a "C" típusú fejjel pedig 210 LE-t (156,6 kW) teljesített. A "B" típusú fej a világoskék festéséről könnyen beazonosítható.

A módosított „B” hengerfejbe egy iker SU karburátor szolgáltatta a tüzelőanyagot, és a motor teljesítménye így 190 lóerőre emelkedett (141,7 kW). Kézi négyfokozatú sebességváltóval az autó végsebessége meghaladta a 106 mph-t (170 km / h), ami elég jelentős volt, figyelembe véve az autó nagy méretét és légellenállását.

A váltó tekintetében opciós volt az overdrive, illetve egy három sebességes Borg Warner automata váltó.

Főtámogató

Magyar Jaguar Club

Támogatóink

Aligvárom Webáruház

FER-VILL Kft.

Filep Diesel Szerviz

Ilona Apartmanház

INOX Technology Kft.

L-Tender Consulting Kft.

M és M Kft.

Prandovszki Tibor

Pagát Gold Zrt.

Softholding Kft.

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft.

Tölgyfa Ingatlaniroda

TRAVERATA

Wallis

Partnereink

Nemsemmi.hu webáruház

Pagát Gold Zrt.

Softholding Kft.

Tarziciusz Autós Iskola

Tepyart Airbrush Kft.

CÍMÜNK

Magyarország 8600 Siófok, Rózsa utca 23.

Telefon: +36 20 369 0672

Adószám: 18160965-1-14

E-mail:

Copyright © 2016-2021 Kabai József