magyar zászló Jaguar Mark IX angol zászló

Történeti áttekintés

Jaguar Mark IX

Jaguar Mark IX (1959-1961)

A Jaguar Mark IX (ejtsd mark kilenc) egy felső kategóriás luxus limuzin, melyet a Jaguar 1959 és 1961 között gyártott. Elődje a Mark VIII volt. A korai verziók külső megjelenésben megegyeztek a Mark VIII-al, azzal az egyetlen eltéréssel, hogy a csomagtér ajtón a króm "Mk IX" feliratot viselték.

A későbbi változatai már nagyobb hátsó lámpát kaptak egy borostyán-sárga színű plusz lencsével, mely így megjelenésében hasonló volt a Mark 2 hátsó lámpáihoz. A modellt a Mark X váltotta 1961-ben. A Mark IX népszerű volt az állami méltóságok körében, mint ünnepségekre, ceremóniákra használt autó. Amikor Charles de Gaulle hivatalos látogatást tett Kanadában 1960-ban, az autók az elnöki konvojban Mark IX-esek voltak Cadillac-ek vagy Lincoln-ok helyett.

Az angol anyakirálynő eredetileg Jaguar Mark VII autója is fokozatosan fejlesztve volt ebben az időszakban, míg végül külsőleg teljesen azonos lett a későbbi Mark IX-el. A nigériai kormány is vásárolt negyven Mark IXs modellt, melyeket az állami zöld/fehér színre festettek.

A nagy Jaguar-ok az 1950-es években meglehetősen népszerűek voltak Nyugat-Afrikában. A luxusautó piacon a Jaguar Mk IX-t nagyon versenyképes áron értékesítették, 1995 fontba került kézi váltóval, 2063 fontba overdrive-al, és 2163 fontba automata sebességváltóval. Ezek az árak kevesebb, mint a felét jelentették a versenytársak hasonló modelljei árainál.

Főtámogató

Magyar Jaguar Club

Támogatóink

Aligvárom Webáruház

FER-VILL Kft.

Filep Diesel Szerviz

Ilona Apartmanház

INOX Technology Kft.

L-Tender Consulting Kft.

M és M Kft.

Prandovszki Tibor

Pagát Gold Zrt.

Softholding Kft.

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft.

Tölgyfa Ingatlaniroda

TRAVERATA

Wallis

Partnereink

Nemsemmi.hu webáruház

Pagát Gold Zrt.

Softholding Kft.

Tarziciusz Autós Iskola

Tepyart Airbrush Kft.

CÍMÜNK

Magyarország 8600 Siófok, Rózsa utca 23.

Telefon: +36 20 369 0672

Adószám: 18160965-1-14

E-mail:

Copyright © 2016-2021 Kabai József